Oumph! Buddha Bowl

Oumph! Buddha Bowl

Oumph! Buddha Bowl

4 p

Ingredienser

280 g Oumph! the Chunk eller Pulled Oumph!

Til Oumph! The Chunk:

1 dl plantebasert sriracha-majones (kan kjøpes ferdig)

1 ss japansk soyasaus

1 ts sesamfrø

Blant alt bortsett fra sesamfrøene med The Chunk. Stek på middels varme i en panne med olje til du har fått en fin stekeflate. Strø på sesamfrø.

2,5 dl sushiris eller svart ris

Eksempel på grønnsaker:

Små buketter av brokkoli, dampet (ca. 250 g)

Strimlede gulrøtter eller søtpoteter (ca. 200 g)

Strimlede sukkererter

Grønne blader, for eksempel babyspinat

Erteskudd, spirer osv.

Eksempler på saus: srirachamajones, hummus, toum – eller din favoritt, ca. 2 ss per person

Slik gjør du

Hvis du vil smaksette Oumph! selv, kan du bruke The Chunk: Blant alt bortsett fra sesamfrøene med Oumph! The Chunk. Stek på middels varme i en panne med olje til du har fått en fin stekeflate. Strø på sesamfrø.

Med Pulled Oumph! følger du bare anvisningene på pakken.

Kok risen som beskrevet på pakken.

Hvis du liker brokkoli eller blomkål, kan du dampe eller koke grønnsakene slik at de små bukettene såvidt er møre. Skyll dem i kaldt vann slik at de ikke koker lenger, og smak dem til med for eksempel litt sesamfrø og japansk soya, eller bruk dem som de er. Serveres lunkne eller kalde.

Finhakk for eksempel gulrot eller søtpotet (rå!) – en liten neve per porsjon er passe.

Bruk bønnespirer eller favorittspirene dine, slik omtrentlig en dl per person.

Strimle sukkererter, eller bruk dem hele. 3–4 stykker per person.

Grønne blader, for eksempel babyspinat, er sunt og godt – en neve er helt perfekt.

Kjøp ferdige sauser, eller lag dine egne.

Legg ris nederst i skålen. Legg ingrediensene fint i skålen. Du kan ikke servere Budda bowl feil – så lenge det smaker godt, og gjerne ser fint ut.