Oumph! Caesar Salad

Oumph! Caesar Salad

Oumph! Caesar Salad

4 porsjoner

Ingredienser

280 g Oumph! Thyme & Garlic

2 hoder romanosalat

Noen cherrytomater

Olje

Dressing:

0,5 dl usøtet soyadrikk

2 ts dijonsennep

1–2 fedd hvitløk

1 ss hampfrø eller 1 ss næringsgjær

2–3 dl nøytral rapsolje

2 ss kapers

  1. 1 ss sitronsaft

Salt og malt svart pepper

Tilbehør: Krutonger, tilberedes enkelt av brød som du deler opp med hendene og rister i stekeovnen, eller de kan kjøpes ferdig. Eventuelt plantebasert «parmesanost»

Slik gjør du

Stek timian og hvitløk i en varm panne med litt olje. Stek til Oumph! er sprø og har fått fin farge.

Del opp salaten med hendene og skyll den. Del cherrytomatene.

Dressing:

Ha alle ingrediensene bortsett fra sitronsaft i en høy beholder, for eksempel et litermål eller en mugge. Tilsett 1 dl olje. Sett en stavmikser ned i beholderen og start den. Tilsett resten av oljen mens stavmikseren går. Når dressingen er blitt tykk, tilsetter du sitronsaften forsiktig. Tilsett deretter mer olje. Smak til og tilsett det du mener mangler. Mer olje; tykkere dressing, vann eller sitron; tynnere dressing. Du bestemmer hvor mye hvitløk du vil lukte i morgen …

 

Bland salaten med dressingen, tilsett Oumph!, tomater, krutonger og kanskje litt høvlet ost. Sørg for å ha en serviett for hånden …