Oumph! Jerk with coconut beans and rice

Oumph! Jerk with coconut beans and rice

Oumph! Jerk with coconut beans and rice

4 porsjoner

Ingredienser

280 g Oumph! The Chunk

25 g (15+10)  jerk krydderblanding (ferdig, eller lag din egen)

2 ss malt kanel

2 ss hel svart pepper

1 ss timian

2 ts hel allehånde

1,5 ts cayennepepper

0,5 malt muskatnøtt

Rist alle krydderne i en tørr panne til de har blitt litt mørkere. Mal eller knus alt. Hvis du ønsker en sterkere rett, kan du tilsette skotch bonnet etter smak. Dette er en klassisk sterk chili som er vanlig i jamaikansk matlaging.

2 ss tomatpuré

0,5 dl plantebasert matfløte eller kokosfløte

Olje til steking

Ris:

250 gram ukokt ris

1 gul løk

1 fedd hvitløk

1 grønn chili

4 dl kokosmelk

2 dl vann

1 ss grønnsakbuljongpulver

1 boks kokte svarte bønner

Salt

Slik gjør du

Tin Oumph! The Chunk. Bland sammen med jerk-krydder, tomatpuré og matfløte. Mariner i 15 g jerk-krydder noen timer, eller stek umiddelbart. Stek på middels varme i rikelig med olje til du får en fin, gyllenbrun stekeoverflate. Smak til med salt.

Ris:

Hakk løk, hvitløk og chili. Stek i et par minutter i en stekepanne på middels varme. Tilsett risen og restan av krydderne. Stek et par minutter til, under omrøring. Tilsett kokosmelk, vann og buljong. La småkoke uten lokk på svak varme, rør av og til. Når risen begynner å bli ferdig, tilsetter du skylte bønner. La alt bli varmt.

Server med for eksempel stekt kokebanan og tomater i terninger. Ya man!