Oumph! n' Ale Pie

Oumph! n' Ale Pie

Oumph! n' Ale Pie

1 stor eller 4 små

Ingredienser

280 g Oumph! The Chunk eller Thyme & Garlic

7 aromasopper

2 gule løk

2 hvitløkfedd

1 gulrot

Noen stilker frisk timian

1 ss tomatpuré

1 ss mørk soya

1 ss muscovadosukker

50 g plantemargarin

2 dl hvetemel

3 ss brunet løkbuljong

1 dl frisk, hakket persille

500 ml ale

Plantebasert paideig, her har vi brukt 2 plater ferdig kjevlet butterdeig

Soyadrikk eller annen plantebasert melk å pensle skallet med + ev en dråpe mørk soya

Slik gjør du

Tin eventuelt Oumph!

Begynn med å dele soppen i mindre biter. Stek den så hardt at den får fin farge. Sett den til side.

Skrell og skjær gulroten i terninger, del løken i mindre biter og skjær hvitløken i skiver. Fres i margarin på lav varme i ca 15 minutter.

I mellomtiden smører du paiformen, stekepannen eller hva du vil bruke, og dekker bunnen og kantene med paideig. Spar deig til lokket.

Tilsett deretter tomatpuré, mel og hakket timian, og la det frese et par minutter under omrøring. Tilsett øl, buljong, sukker, soya og Oumph! La småkoke til sausen har kokt inn og tyknet nesten helt – ca 10 minutter. Tilsett sopp og hakket persille.

Fyll paiformen helt opp med Oumph!-blandingen. Dekk med paideig, skjær vekk overflødig deig og klyp kantene sammen. Lag snitt i lokket så dampen kan slippe ut, pensle med plantedrikk. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 –30 minutter. Servers med grønn salat!