Oumph! n' Chips

Oumph! n' Chips

Oumph! n' Chips

4 pers

Ingredienser

280 g The Chunk

Frityrrøre:

3 dl hvetemel

2 ss maisstivelse

2 ss bakepulver

1 ts salt

1 krm malt svart pepper

2 dl øl

Saften av 1/2 sitron

Tartarsaus:

2 dl plantebasert majones

1 ss dijonsennep

1 ss malteddik

En bunt gressløk (ca 10 g)

En bunt persille

1 ss kapers

Svart pepper

Slik gjør du

Kok opp 0,5 liter vann og 1 ss salt. Tilsett Oumph! og la det småkoke i 7 minutter. Hell av vannet og skyll i kaldt vann, slik at The Chunk får en håndterlig temperatur.

Bland alle de tørre ingrediensene til frityrrøren godt.

Hakk gressløk, persille og kapers. Bland med de øvrige ingrediensene til tartarsausen. La blandingen stå en stund slik at smakene «setter seg».

Varm opp rapsolje eller lignende i en gryte til 180 grader. Bland sitronsaft og øl med de tørre ingrediensene til frityrrøren. Dypp de kokte Oumph!-bitene i frityrrøren, legg dem i oljen med en skje (alle vet jo at man vil ha masse ekstra frityr i tillegg til det som er rundt The Chunk!). Friter noen biter av gangen, løft dem over på papir og la dem renne av, og smak til med salt og pepper. Litt presset sitron eller malteddik er å anbefale ved servering. Ja, og hvis du har ork til det, er egne, dobbeltfriterte pommes frites virkelig verdt strevet! Legg på avispapir og Bob’s your uncle!