Oumph! Rainbow Sushi Burger

Oumph! Rainbow Sushi Burger

Oumph! Rainbow Sushi Burger

4 stk

Ingredienser

280 g The Chunk

5 dl sushiris (eller svart ris, som må koke lenger)

 

Teriyakisaus: (eller ferdig)

1 dl japansk soyasaus

3 ss riseddik

3 ss sukker

1 fedd hvitløk

50 g frisk ingefær

Ev maisstivelse

Furikakeblanding eller ristede sesamfrø

 

Sushi-su; (eller kjøp ferdig)

0,5 dl riseddik

0,5 dl mirin

75 g sukker

1 ts salt

Ev kombualge

 

Gari-majones, 1 dl:

1 dl plantebasert majones

2 ss gari

1 ts limesaft

Et par dråper rødbetsaft eller rød konditorfarge (hvis du vil)

 

Wasabimajones, 1 dl:

1 dl plantebasert majones

1 ss wasabipasta

Grønn konditorfarge (hvis du vil)

Salt

 

1-2 avocado

1/2 frisk mango

Salat

Reddiker

Rødløk

 

Slik gjør du

Tin Oumph!

Teriyakisaus:

Riv ingefær og hvitløk. Kok opp alle ingrediensene til teriyakisausen. Tilsett eventuelt litt maisstivelse for å få en tykkere konsistens.

Sushiris:

Tilbered risen etter anvisningene på pakken. Svart ris må bløtlegges i minst 4 timer og må kokes lengre enn sushiris. For å forme den svarte risen slik vi har gjort må du kanskje tilsette litt rismel eller maismel.

Sushi-su kan kjøpes ferdig, men er enkelt å lage selv: Kok opp litt av eddiken sammen med sukker, salt og ev kombu, rør til sukker og salt er oppløst. Tilsett resten av væsken og la det avkjøle med kombualgene i. Smak til risen med dette – til 5 dl ukokt ris trenger du omtrent den mengden som er angitt i oppskriften, men det er en smaksak, så tilbered gjerne mer på en gang.

 

Majones: Miks ingefæramajonesen til en glatt krem, eller hakk ingefæren og bland den deretter med majonesen. Bland wasabien med majonesen. Tilsett farge hvis du ønsker en «freshere» burger.

 

Varm opp Oumph! The Chunk sammen med teriyakisausen og litt olje. La sausen koke inn slik at The Chunk glaseres rundt det hele. Strø over furikake eller ristede sesamfrø.

 

Skjær avocado i tynne skiver, skjær skiver av mango, løk, reddik og hva du ellers måtte like. Form den lunkne risen til en bunn og en topp med hendene, eller bruk en rund form. Bygg burgeren som vanlig, strø på litt mer fuikake.

Skal ikke spises med pinner!!!