Oumph! Tandoori Pizza

Oumph! Tandoori Pizza

Oumph! Tandoori Pizza

4 stykker

Ingredienser

280 g Oumph! The Chunk

2 ss tandoori-krydderpasta (avhengig av hvor sterk den er)

Pizzadeig til 4 pizzaer

Enkel bechamelsaus:

6 dl plantebasert fløte

2–3 ss maisstivelse

1 ss grønnsakbuljongpulver

Salt og hvit pepper

 

4 dl revet plantebasert ost

4 håndfuller babyspinat

1 rødløk i strimler

Frisk koriander

 

Tomatrelish:

2 håndfuller cherrytomater

1 ts fennikelfrø

2 ts limesaft

1 klype salt

1 klype sukker

 

Eller lag ditt eget krydder:

2 ss malt koriander

2 ss malt spisskummen

1 ts malt kanel

1 ts malt kryddernellik

1 ts ingefærpulver

1 ts paprikapulver

1 ts malt cayennepepper

1 ts malt kardemomme

1 ts malt bukkehornkløver

1 ts gurkemeie

1 fedd hakket hvitløk

0,5 hakket gul løk

1 dl matolje

Ev rød konditorfarge

Slik gjør du

Stek løk og hvitløk myke i oljen på svak varme, tilsett krydderne og la dem bli gjennomvarme. Mikses glatt med noen dråper rød konditorfarge. Oppbevares på glass.

 

Varm opp Oumph! i en panne sammen med tandooripastaen. Klargjør det øvrige.

Relish:

Del tomatene. Rist fennikelfrøene og støt dem for eksempel i en morter. Bland alt.

 

Bechamel:

Kok opp fløten og grønnsakbuljongen. Bland ut maisstivelsen med litt kaldt vann og tilsett fløten, la sausen koke opp under omrøring. For tynn? Mer maisstivelse! Smak til med salt og hvit pepper.

 

Form pizzadeigen. Bre over bechamel, ca 1 –1,5 dl per pizza. Legg spinat nederst, deretter Oumph!, tomater og løk. Strø på litt ost. Stek i ovnen på 250 –300 grader. Strø over frisk koriander før servering. Prøv forskjellige indiske pickles til, eller hvorfor ikke denne herlige yoghurtsausen

Namaste!