Pickled Oumph!

Pickled Oumph!

Pickled Oumph!

The Pickled Oumph! Base

Ingredienser

Oumph! The Filet
Kok en god eddikslake, slik som mormor kaller for 1,2,3 – lake:
½dl eddik, 12 %
1 dl sukker
1 ½dl vatten
Kok opp vann, eddik og sukker slik at sukkeret løser seg opp

Krydring:
½ rødløk
½ gulrot
Hel nellik
Hel allehånde
Hel hvitpepper
Laubærblad
Salt

Slik gjør du

Legg i en ½ skivet rødløk, ½ skivet gulrot, noen nellikspiker, noen hele allehåndekorn, noen hele hvitpepperkorn og et laubærblad og la det ”syde” med i 5 minutter. Ta kjelen av platen. La den stå fremme til laken er kald og hell den over i  et Norgesglass eller lignende i kjøleskapet. Bruk til all Pickled Oumph! som grunnsmak. Ta deretter ut så mye Oumph! The Filet du ønsker  og tin. Kok opp vann og legg i Oumph! (vannet skal dekke). Kok i 15 minutter. Hell av vannet og la Oumph! avkjøles noe i en bolle med plastfilm over slik at den ikke tørker ut. Skjær opp  Oumph! The Filet i centimetertykke skiver, litt på skrå og  legg ned i den kalde eddikslaken. Sett inn i kjølekskapet og la det avkjøles.

Nå har du The Pickled Oumph! Base, som du kan bruke og smaksette akkurat som du vil.  Feel free!